Fra tanke til handling: Forandringer i nordatlantiske samfund

Dennis Holm

Research output: Contribution to specialist publicationArticle

178 Downloads (Pure)

Abstract

Qeqqata Kommunia i Grønland, Fjardabygd kommune i Island, Aukra kommune i Norge og The Research Center for Social Development på Færøerne har med støtte fra NORA analyseret, opstillet og beskrevetoptimale forandringsprocesser for nordatlantiske samfund baseret på analyser, erfaringsudveksling og konkret afprøvning af forskellige metoder og værktøjer.

Forandringsprocesser rammer alle lande, myndigheder, organisationer, virksomheder, familier og personer men nordatlantiske samfund står overfor markante ændringer grundet den globale økonomi, klimaændringer, ændringer i erhvervssektorer, nye vækstsektorer og demografiske udfordringer.

Mange nordatlantiske samfund gennemgår eller står foran sådanne store forandringer, men enhver forandringsproces er krævende og udfordrende, og dette projekt har generereten vidensbank af erfaringer, metoder, forslag og løsninger, som alle NORA medlemmer kan drage nytte af.

Projektet har samlet fire deltagere i Grønland, Island, Færøerne og Norge , der står foran eller har gennemgået unikke og markante forandringer, og som med dette regionale samarbejde har ønsketat udvikle, dokumentere og vidensdele de forandringsprocesser, som mange af NORAs medlemmer står foran.

Hovedformålet medprojektet ”Communities for Change” har således været at skabe en vidensbank om forandringsprocesser. Denne vidensbank præsenteres i denne rapport
Original languageDanish
Number of pages24
Specialist publicationNORA
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  • rural development
  • North Atlantic
  • society

Cite this